Expunerea în presă a despărțirilor din 2013 în România

                  Se pare că este o modă să divorţezi la televizor. Mai mult, se câştigă bani grei de pe urma divorţurilor şi a combinaţiilor. Treaba asta este, de fapt, o investiţie. Atracţia banului este foarte mare. Se vede că aceste lucruri sunt făcături sau doar show-uri plătite, iar publicul încă nu a început să înţeleagă acest lucru. Cred că în momentul în care ai ajuns să duci totul pe tavă la televizor (adică toate  intimităţile tale) se anulează toată iubirea. Trist, dar adevărat: se pare că publicul încă nu a început să se sature de acest circ ieftin. În continuare, voi analiza maniera de prezentare a divorțurilor celor trei cupluri în 2 ziare online de știri mondene, și anume: Click, respectiv WowBiz.                                                                             Locul 1 în topul divorțurilor din România îl ocupă despărțirea dintre Gabriela Cristea și Marcel Toader. În ziarul Click, acest divorț a dus la crearea unui număr mare de articole, și anume peste 140 de articole. Acest ziar nu a mediatizat așa de mult acest divorț, întrucât ziarele mondene erau deja acaparate de noutăți. Astfel, doar s-au făcut preluări de știri de la alte ziare, precum și de la emisiunile mondene. S-au făcut preluări de la emisiuni precum: WowBiz, Un Show Păcătos, CanCan TV, Telefonul de la Miezul Nopții etc. În acest ziar, Marcel Toader a declarat că nu a iubit-o niciodată pe soția sa, că nu au mai întreținut relații sexuale de trei ani și jumătate (”Timp de trei ani şi jumătate nu am mai avut o relaţie sexuală cu Gabriela. Eu spun lucrurile foarte clar.”), că are probleme cu alcoolul. Pe de cealaltă parte, Gabriela Cristea încă mai speră la împăcarea cu soțul său, asta după ce a declarat faptul că nu își poate pierde caracterul cu soțul ei.

Marcel-Toader-

                 Pe site-ul online WowBiz, acest divorț a adunat peste 200 de articole. S-a discutat despre refuzul lui Marcel Toader de a dialoga cu soția sa (El nu-și dorește un dialog cu mine, ci unul mediatic. Nu mă așteptam să fie întâlnirea asta, așteptam un dialog, unde am locuit 5 ani sau unde locuiesc eu. Avem încă lucruri pe care trebuie să le discutăm, însă refuză categoric.”), faptul că aceasta l-a dat afară din firmele ei detalii despre divorțul de la primărie. În rest, aceleași lucruri pe care le-am discutat și anterior.                                                                                                                             Locul al doilea îl ocupă divorțul dintre Andreea Marin și Ștefan Bănică Junior.  Andreea Marin  s-a căsătorit în luna ianuarie 2006 cu Ștefan Bănică Junior, iar la 15 decembrie 2007 a născut-o pe Ana Violeta, primul lor copil. După 7 ani de căsnicie, cuplul și-a anunțat divorțul pe rețeaua de socializare Facebook, păstrând discreție față de presă.  în ziarul Click nu este niciun articol, doar câteva preluate 100% din alte surse. În rest, nu prea au apărut articole, deoarece acestea erau discutate pe alte site-uri, iar discreția soților Bănică a fost una foarte mare.

andreea-marin-si-stefan-banica-s-au-despartit-ei-pun-capat-unui-mariaj-de-7-ani_3                     Pe site-ul WowBiz, la fel: sunt puține articole, peste 15 la număr. Se știe faptul că divorțul a avut loc la notar, cu contract de confidențialitate („Fără scandal și fără public”, și-au spus soții Bănică în momentul în care s-au hotărât să divorțeze.”). Mai mult, se pare că Andreea Marin a renunțat la bijuteriile primite de la soțul ei. Acest divorț mi se pare că a fost realizat într-un mod foarte discret, decent, care nu a fost foarte  mult mediatizat. Andreea Marin a apărut la puține emisiuni, aceasta spunând că nu dorește ca fiica ei să fie afectată psihologic de acest scandal.                                                 Cel de-al treilea loc este ocupat de răsunătorul și repetabilul divorț dintre Adriana Bahmuțeanu, vedeta postului TV Antena 2, și deputatul Silviu Prigoană. Mai exact, acesta este cel de-al cincilea despărțire dintre cei doi. Această separare a uimit și nu prea. A mirat, deoarece toată lumea credea că nu se va mai întâmpla așa ceva, având în vedere faptul că au doi copii împreună, dar pe de altă parte nu a fost un șoc, pentru că cei doi au divorțat și s-au împăcat de câteva ori.  În ziarul Click au apărut peste 100 de articole cu divorțul dintre Adriana și Prigoană. De această dată, deputatul îi adduce acuzații foarte grave soției sale, precum: ”Pe 22 februarie, eu am avut o negociere cu Adriana. Ea îmi spunea că îmi dă un copil dacă îi dau una, pe celălalt dacă îi dau şi altceva. Mi-a cerut bani şi bunuri în schimbul copiiilor, ca ea să îi lase să crească în casa mea”. Se pare că acesta i-ar fi dat verigheta sa Adrianei, pentru a face cu ea ceea ce dorește el. Aceasta a plâns foarte mult la televizor, victimizându-se într-un hal fără de hal. Așa ceva nu s-a mai văzut până acum în showbizul din România, mai ales având în vedere numărul mare de divorțuri dintre cei doi.

prigoana-bahmuteanu                      Pe site-ul de știri mondene al celor de la WowBiz, au apărut peste 200 de articole despre despărțirea recent dintre cei doi. De această dată, vedeta postului Tv Antena 2 descrie condițiile în care a plecat din casa soțului său, spunând că nu îi ajung banii pentru întreținerea sa și a celor doi copii ai săi. Adriana declară că soțul ei este un zgârcit, deoarece nu dorește să plătească copiilor o pensie alimentară mare, deputatul susținând că nu are un venit foarte mare. Asta depinde ce înseamnă pentru el un venit ”mare”.Astfel, Silviu și Adriana au fost mereu pe prima pagină a ziarelor, datorită divorțurilor și căsătoriilor pe care le-au avut.

                         

                   În concluzie, în showbizul din România este mereu agitație. Apar zilnic cupluri noi, se mai ceartă cineva sau se despart vedete pe care le vedeam veșnic împreună și ne țin săptămâni la rând cu ochii în fața televizoarelor, pentru a afla cum, de ce și ce vor face în continuare. Oamenii sunt interesați de ceea ce se întâmplă, mai ales având în vedere audiențele posturilor TV la care există astfel de emisiuni. De asemenea, și mediul online este acaparat de astfel de știri, zilnic fiind accesate site-urile de știri mondene. Astfel, site-ul online WowBiz au peste 800.000 de vizitatori zilnic pe site-ul lor online de știri mondene. Cei de la Click stau mai prejos, având puțin peste 400.000 de vizitatori. Scandalul divorțurilor vor mai ține ceva timp prima pagină a tuturor ziarelor din România, acest lucru datorându-se și populației, care este mare consumatoare de scandal, de știri mondene și sunt curioși să afle cele mai multe noutăți despre vedete.      

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Mass-media și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s