Și tu te închizi???

Zilele trecute am aflat o veste care m-a lăsat puțin mască. De ce? Pentru că, pentru o perioadă nedeterminată, este posibil ca Wikipedia să se închidă. De ce? Veți vedea imediat.

Jimmy Wales, cel care a fondat Wikipedia, a avertizat că are în vedere foarte serios opţiunea de a bloca accesul la site-ul enciclopediei, pentru a demonstra efectele pe care le poate avea cenzura pe internet. Declaraţia lui Jimmy Wales vine în contextul în care Senatul american trebuie să voteze cât de curând o lege foarte controversată, și anume legea SOPA(Stop Online Piracy Act). Prin această lege se urmărește lupta împotriva pirateriei online, dar Wikipedia consideră că legea este de fapt un act de cenzură.

Să nu uităm însă faptul că închiderea temporară a site-ului Wikipedia a avut un deja un precedent. În octombrie 2011, varianta italiană a acestui website a fost blocată în semn de protest faţă de un proiect de lege al guvernului condus de Berlusconi, ulterior abandonat, care a fost considerat ca fiind cenzură. Wales crede că proiectul american este mult mai nociv decât cel al lui Berlusconi și astfel dorește blocarea site-ului Wikipedia.

În concluzie, aș dori să precizez faptul că sunt de acord cu acest lucru. Nu este normal ca pirateria online să existe, de asemenea și cenzura, deoarece ar însemna că ne mințim și înșelăm pe noi înșine. Trebuie să fim corecți și să urmăm câteva reguli. rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Voi ce părere aveți? Sunteți de acord cu acestă revolta a celor de la Wikipedia?

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole, Branding, PR, Publicitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s