Chiar trebuia interzisă această reclamă???

Se pare că în ziua de azi nu mai poate face cineva o reclamă că hop, este interzisă. De curând, CNA-ul a interzis difuzarea pe posturile de televiziune a spotului publicitar pentru produsul Eugenia. În această reclamă, o elevă machiată şi îmbrăcată provocator muşcă din Eugenia pe care un coleg de-al ei o ţine în gură. Scena este nepotrivită pentru vârsta celor doi copii care apar în reclamă, au stabilit reprezentanţii Consiliului.

 În cazul spotului Eugenia, deşi acesta nu mai este difuzat în prezent, CNA a decis să ia o decizie de intrare în legalitate, fapt care presupune că respectivul clip nu mai poate fi difuzat pe posturile TV în forma sancţionată de Consiliu. Se pare că somația a fost aplicată în baza articolului 9, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia: „Este interzisă difuzarea de programe al căror scop principal este exploatarea aspectului fizic al minorului sau expunerea acestuia în ipostaze nepotrivite vârstei”.

Consiliul a decis să ia decizia de interzicere a difuzării spotului Eugenia în această formă, după ce a primit mai multe sesizări de la telespectatori potrivit cărora clipul respectiv prezintă fetiţă într-o situaţie nepotrivită vârstei sale, fardată şi având un comportament cu tentă sexuală. Spotul a fost realizat de agenţia Candiso Advertising. De asemenea, Sorin Predescu, directorul de creaţie al Agenţiei Candiso Advertising, a declarat că spotul nu mai este difuzat de două săptămâni, o variantă refăcută a acestuia fiind realizată după decizia RAC(Romanian Advertising Council).

Sincer, după părerea mea, această reclamă nu prezintă nimic ieșit din comun. De ce se supără telespectatorii că văd această reclamă? Nu înțeleg de ce. Atunci când la TV apar ,,pitzipoance” care se dezbracă de ce nu comentează nimic? Poporul român este foarte schimbător și uneori foarte bătut în cap, cu scuzele de rigoare. În fine, nu avem noi ce face. Nici nu știu cum ar vrea poporul român să arate o adevărată RECLAMĂ. Poate vom putea afla. Sau nu?!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Branding, PR, Promovare, Publicitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s