Cum e posibil să faci praf o reclamă!?

Producătorul italian de automobile Fiat a încercat să dea lovitura pe piaţa din Statele Unite cu o reclamă cu Jennifer Lopez, însă campania publicitară s-a transformat într-un dezastru.

În reclama „Jenny from the Block” , care face trimitere la unul dintre cele mai mari hit-uri ale cântăreţei, diva spune: „Asta e lumea mea. Este locul care m-a inspirat şi mă inspiră, mă ajută să rămân puternică, să gândesc repede. Pentru voi sunt simple străzi, pentru mine reprezintă locul meu de joacă”.

Se pare însă că, în realitate, nu este lumea ei. Deşi videoclipul arată cum Jennifer Lopez a condus pe străzile celui mai rău famat cartier din New York, Bronx, se pare că persoana de la volan este o dublură a divei. Fiat a fost prins cu mâţa în sac de către un cunoscut jurnalist american, Ed Morales, care a colaborat cu publicaţii prestigioase de peste Ocean, precum Rolling Stone, The New York Times, Miami Herald etc.

Cum a fost descoperit acest detaliu? Se pare că jurnalistul american locuieşte chiar pe strada pe care au fost filmate câteva cadre din reclamă şi astfel a susţinut că diva nu era la volan.

Care a fost răspunsul lui Jennifer Lopez? Reprezentanţii cântăreţei au fost nevoiţi să recunoască faptul că diva nu a călcat prin Bronx, însă au încercat să minimalizeze importanţa acestui lucru.

După părerea mea, reprezentanţii Fiat au încălcat principiile eticii într-un mod foarte grav, lucru care m-a mirat foarte mult. Dacă nu făceau reclama cu Jennifer Lopez, nu îsi vindeau modelul? Nu cred acest lucru.

Iată cum se adevereşte zicala: ,,Minciuna are picioare scurte!”. De ce oare au minţit cei de la Fiat? Aceasta este o întrebare al cărei răspuns probabil nu îl vom afla niciodată.

Reclame
Acest articol a fost publicat în PR, Promovare, Publicitate, Reclame. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s