Ziarele tipărite sau publicaţiile online?

Voi ce preferaţi? Să cumpăraţi un ziar pentru a-l citi sau îl lecturaţi online, direct de pe site-ul propriu? Se pare că cel mai mare pericol pentru această industrie este reprezentat de scăderea numărului de tineri care citesc ziarele.

După cum au anunţat reprezentanţii World Association of Newspapers, în termeni de audienţă, ziarele tipărite sunt mai populare decât site-urile online, având 2,3 miliarde de cititori în întreaga lume, comparativ cu 1,9 miliarde de persoane care se informează de pe internet.

World Association of Newspapers, organizaţia globală a industriei ziarelor, cu sediul la Paris, susţine şi promovează libertatea presei şi interesele profesionale ale ziarelor din întreaga lume. Asociaţia reprezintă 18.000 de ziare, directori de ziare din peste 100 de ţări, precum şi 12 agenţii de presă şi 11 grupuri de presă regionale şi internaţionale.

Ştiaţi că tirajul mediu al unui ziar, la nivel global, este de 17.000 de exemplare? Dar că ţara în care se citesc cele mai multe ziare este Islanda, urmată de Japonia? Da, aşa este.

Eu unul recunosc faptul că citesc presa în mediul online, întrucât îmi este mult mai uşor şi mi se pare facil de parcurs. Acest lucru se datorează şi comodităţii, întrucât stai la laptop şi citeşti când doreşti tu, nu trebuie să ieşi din casă pentru a cumpăra ziarul şi nici nu costă. De asemenea, pot zice că sunt mulţi cei care fac acelaşi lucru ca şi mine.

În concluzie, părerea mea este că, în viitorul apropiat, ziarele care doresc să concureze cu internetul vor deveni probabil gratuite şi vor pune mai mult accent pe comentarii şi opinii. De asemenea, rămâne să vedem dacă ziarele vor mai avea succes sau nu, de cine vor fi citite şi ce ne va mai rezerva această tehnologie, care este într-o continuă dezvoltare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole, PR, Social Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s