Prietenii reali versus Prietenii din reţelele sociale

Bănuiesc că toată lumea ştie ce e un cont de Facebook, Twitter, Linkedin şi majoritatea dintre voi are cont pe unul dintre aceste site-uri de socializare. Acum urmează următoarea întrebare: aveţi sute de prieteni pe Facebook, însă foarte puţini cu care chiar vă vedeţi constant şi la care puteţi apela în caz de nevoie? Nu este numai cazul vostru! Cunoştinţele au devenit “prieteni” pentru toate lumea. Important este ca voi să ştiţi să faceţi diferenţa între ei.

O vorbă veche spunea: ,,Apără-mă Doamne de prieteni, că de duşmani mă apăr şi singur”. Ei bine, dacă ar fi să o actualizăm, ar suna cam aşa: ,,Apără-mă Doamne de prietenii de pe Facebook, că de cei reali mă pot apăra şi singur.” Acei friends de pe Facebook nu vă sunt tocmai prieteni, aşa că trebuie să aveţi grijă ce informaţii le furnizaţi despre voi.

În cele ce urmează, voi prezenta o listă cu ce e bine şi ce e rău în interacţiunea cu prietenii virtuali.

Ce e bine: Sunt mulţi!
Dacă ai peste 300 de persoane în lista de prieteni, vă puteţi considera norocoşi. Înseamnă că aveţi multe persoane cu care vă ştiţi măcar din vedere şi, cine stie, poate vă veţi intersecta cu unii din ei la un moment dat. Iar faptul că vă cunoaşteţi măcar din poze, s-ar putea să vă ajute.

Ce nu e bine: Sunt prea mulţi!
Da, acest avantaj se poate transforma rapid într-un dezavantaj. Asta înseamnă că peste 300 de persoane vă văd pozele cu familia, pozele din vacanţă sau chestiile personale pe care vă hotărâţi să le postaţi.

Ce e OK: Puteţi să rămâneţi în contact cu prietenii din toata lumea. 
Oricât de mare ar fi distanţa dintre voi şi prietenii voştri, reţelele sociale vă ţin aproape. Vă ajută să comunicaţi mai uşor şi fără costuri, ba mai mult, vă ajută să vă transmiteţi sentimentele peste mări şi ţări.

Ce nu e OK: Toate informatiile postate de tine sunt publice.
Aţi pus o poza cu voi în costum de baie? Ei bine, poate fără să vă daţi seama, aţi făcut-o publică. Astfel, oricare din prietenii voştri o poate salva şi trimite altor prieteni. De aceea, trebuie să fiţi foarte atenţi la ce postaţi.

În concluzie, se pare că reţelele de socializare par să crească, în ciuda zvonurilor care îi anunţau în repetate rânduri sfârşitul.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s